בכל פעם שלקוחות Defender מבצעים שיחות תוך כדי תנועה, מזרימים מוזיקה או עוקבים אחר ה-satnav ללא הפרעה, חלק מהקרדיט יכול להגיע לאמה קובלצ'וק והצוות שלה.
רובנו אף פעם לא מפקפקים איך כל הטכנולוגיה הזו עובדת בהרמוניה. אבל אמה כן. היא תגיד לכם שזה על מציאת המקום הטוב ביותר להציב את האנטנות של המכונית לביצועים מקסימליים. ולגבי תאימות אלקטרומגנטית. במילים פשוטות, זוהי היכולת של חלקים נפרדים של ציוד אלקטרוני לבצע את עבודתם מבלי להפריע זה לזה. זה נקרא צימוד וחשוב להימנע.
בתור מובילת פרק האלקטרומגנטיקה של JLR, אמה עומדת בראש צוות מהנדסים מומחים המשתמשים בהדמיות מחשב כדי להתמודד עם בעיה מרכזית אחת. "זה בעצם איך להעביר את האותות החשמליים האלה מחוץ למכונית פנימה ללקוח, שיכול להיות מוריד תוכנה באוויר או מדיה זורמת תוך כדי תנועה."
אנשים מצפים יותר ויותר שהמכוניות שלהם יתנהגו כמו סמארטפון. הצוות של אמה מבין את זה. "אנחנו רוצים לחקות את הקישוריות והחוויה בתוך המכונית. כל מה שהטלפון שלך יכול לעשות, אנחנו רוצים שגם המכונית תוכל לעשות. אז זה די חשוב לשקול, למשל, היכן האנטנות נמצאות במכונית. זה יכול לאפשר לכם בעצם את אותה פונקציונליות שאתם מקבלים מטלפון."
פונקציונליות זו כוללת עדכונים מרחוק. עבודתה של אמה הועילה לטכנולוגיית התוכנה-על-האוויר (SOTA) של JLR, המאפשרת ללקוחות Defender לקבל עדכונים ללא צורך לבקר במרכז השירות שלהם. לאחרונה המשמעות הייתה התקנת הזיהוי הקולי Alexa של אמזון, בונוס שלקוחות רבים אולי לא ציפו לו.
אני מקווה שלקוחות יחשבו שזה די טוב שזה בא באוויר והם לא היו צריכים להיכנס למרכז השירות. אם תבקש מאנשים להיכנס לקמעונאי הם יחשבו שזו אי נוחות די גדולה.
האנטנה שמאפשרת זאת נמצאת בתוך תרמיל קטן בצורת סנפיר הממוקם על הגג של דיפנדר, לכיוון דלת תא המטען - עם סיבה טובה. לוודא שזה עובד כמו שצריך הייתה תרומה גדולה לכל הפרויקט.
אם נשים את האנטנה במיקום לא טוב יהיה לה סיכוי נמוך מאוד לקבל קליטה. אתה יכול לשים אותן בפגוש איפשהו וזה מוסתר, אבל גוף המכונית המתכתי עלול לחסום את קישור התקשורת לתחנת הבסיס הסלולרית וזו בעיה. שמנו אותם שם כדי לתת לנו את ביצועי הקישוריות המקסימליים.
כדי להבין כיצד מתנהגים אותות אלקטרומגנטיים שונים וכיצד הם עשויים להשפיע זה על זה, אמה והצוות שלה מייצרים תמונות שנראות קצת כמו גופי מכונית עם עננים סביבם. זה הכל חלק מהכיף, היא חושבת. "הדבר הטוב באמת בזה הוא שאתה יכול לדמיין מה השדות עושים. הרבה אנשים קוראים לתקשורת האלקטרו-מגנטית 'קסם', כי לפעמים אתה לא יודע למה אתה פשוט לא מצליח להבין למה הייתה בעיה. אבל עם הסימולציה אתה יכול לראות איפה השדות נמצאים ואיפה הצימוד מתרחש. זה מוציא את הקסם מזה כי אתה יכול לדמיין את זה".
בנוסף לתקשורת עם העולם הרחב, Defender שולחת הודעות בין הטכנולוגיות המובנות שלה. הצוות עבד על מערכת המכ"ם מאחורי בקרת שיוט אדפטיבית והמוניטורים לנקודה העיוורת של הנהג ולחצים בצמיגים של דיפנדר.
אמה, שהצטרפה ל-JLR ב-2015, הייתה האדם הראשון בעסק שעבד על סימולציה אלקטרומגנטית. הצוות שלה גדל מאז לשמונה, מהן שלוש נשים. "אני מאוד גאה בצוות על כל העבודה שהם עשו והיכולת שהם פיתחו בתחום הזה".
יכולת זו מקורה בתשוקה בילדותה של אמה למקצועות STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה). "מדעים ומתמטיקה תמיד היו עניין שלי ולקחתי את המקצועות האלה ב-GCSE וברמה A. אכן התעניינתי מאוד באלקטרוניקה וזו הסיבה שלמדתי הנדסת חשמל באוניברסיטה. עשיתי את הדוקטורט שלי בתקשורת אלחוטית, אז אתה יכול לראות אותי מתחדד לתחום בזמן שאני עובר."
לימודיה הסתיימו, אמה עבדה בחברת תוכנה לפני שהביאה את כישוריה לתעשיית הרכב. עם יבוא האלקטרוניקה בכלי רכב מודרניים, הדוגמה שלה אמורה לעורר רבים אחרים ללכת בעקבותיה.